« home
Cursusbureau Vreemdelingenrecht


een foto waarop Alexandra Nederveen cursus geeftDocenten
Kort CV J.C.E. Hoftijzer

Sinds 1991 werkt Mr Annelies Hoftijzer met veel plezier als advocaat in het vreemdelingen- en asielrecht, eerst in Zaandam en vanaf 2011 als partner bij Hamerslag & van Haren in Amsterdam. Naast de praktijk heeft zij ongeveer 10 jaar lesgegeven in de C-cursus asiel van de OSR (de basisbeginselen van het asielrecht). Inmiddels geeft zij regelmatig cursus over actuele ontwikkelingen in het asielrecht en over specifieke onderwerpen (zoals de implementatie van de asielrichtlijnen) bij de Orde van Advocaten in Amsterdam, de Stichting Migratierecht Nederland en nu ook bij het Cursusbureau Vreemdelingenrecht.
Annelies heeft haar belangstelling voor het migratierecht ook kunnen uiten als voorzitter van de SVMA (2010 - 2017) en (nog steeds) als redactielid van Asiel&Migrantenrecht.
Kort CV A.C.M. Nederveen

Mr Alexandra Nederveen is sinds februari 1993 als advocaat werkzaam bij Hamerslag en van Haren advocaten, waar zij als partner aan de maatschap is verbonden. Zij is gespecialiseerd in het reguliere vreemdelingenrecht. Daarnaast is zij als docent sinds 2005 verbonden aan de OSR Utrecht alwaar zij aan de derde dag van de A-cursus invulling geeft. Sinds 2011 heeft zij 6 keer de reguliere cursus vreemdelingenrecht bij Woltring cursus op diverse buitenlandbestemmingen verzorgd. Zij geeft sinds 2015 de actualiteitencursus bij de Orde van Advocaten te Amsterdam, sinds 2017 ook bij de Haagse Orde.
Zij is gedurende een aantal jaren bestuurslid bij Advocaten zonder Grenzen geweest. Naast fondsenwerving heeft zij ook gewerkt als projectleider van het Surinameproject 2004-2009, waarbij minderjarige verdachten in het strafproces werden voorzien van een gefinancierde advocaat.
In het najaar van 2017 richtte zij samen met haar broer Ruud Nederveen het Cursusbureau Vreemdelingenrecht op.
Kort CV C.J. Ullersma

Mr drs Corrien Ullersma startte haar loopbaan in het migratierecht als gerechtssecretaris bij de Vreemdelingenkamer Amsterdam. Na een ruim jaar stapte ze in 2008 over naar de advocatuur, kantoor Prakken d´Oliveira. Sinds 2015 werkt zij bij Van der Woude de Graaf advocaten, inmiddels als partner. Corrien is met name gespecialiseerd in gezinshereniging van asielstatushouders – nareis. Ze is docent bij diverse cursussen van OSR en Stichting Migratierecht Nederland, redactielid van Sdu Commentaar Vb 2000 en van het Sdu tijdschrift Jeugdrecht in Praktijk. Daarnaast schrijft ze graag en met enige regelmaat annotaties in JV en artikelen in Asiel- en Migrantenrecht.
Kort CV S. Wierink

Na meerdere jaren als advocaat gewerkt te hebben in het vreemdelingenrecht, is Mr Sanderijn Wierink overgestapt naar de rechtspraak. Ze heeft bijna vijf jaar bij de rechtbank Rotterdam gewerkt, eerst als senior juridisch medewerker en later als senior stafjurist. In die functie gaf ze met enige regelmaat cursus aan advocaten, rechters en wetenschappers. In 2016 is zij teruggekeerd naar de advocatuur en weer als advocaat en partner verbonden aan Hamerslag & van Haren in Amsterdam. Ze is gespecialiseerd in zowel het reguliere vreemdelingenrecht, als het asielrecht.
Voorts is Sanderijn bestuurslid bij de SVMA.


Cursusbureau Vreemdelingenrecht Klachtenprocedure »

Contact:

t: +31 (0) 343 410 329
f: +31 (0) 343 574 622
e: info@cursusbureauvreemdelingenrecht.nl
a: Dijkstraat 3, 3961AA Wijk bij Duurstede, Nederland
r: KvK 69648409

Als je vragen hebt, dan kunt je contact met ons opnemen via de bovenstaande contact gegevens.