« home
Themacursus Gezinshereniging Regulier en Asiel

Datum:vrijdag 15 juni 2018 inloop 9.00 uur, aanvang cursus 9.30 uur, einde 17.00 uur, inclusief driemaal een half uur pauze
Punten:2x 3 PO juridische opleidingspunten logo NOvA 6 PO punten
Docent(en):  mw. mr Alexandra Nederveen (regulier) en mw. mr drs Corrien Ullersma (asiel)
Prijs:€ 370,- exclusief btw, inclusief broodjes-lunch, fruit en koffie/thee en inclusief de digitale readers
NB: de ochtend- en middagcursus zijn ook apart te boeken voor € 185,-
Deelnemers:maximaal 30 plaatsen voor advocaten
Locatie:Van der Valk Arnhem, Amsterdamseweg 505, 6816 VK Arnhem


De Gezinsherenigingsrichtlijn 2003/86 en de gevolgen voor de toepassing in onze rechtspraktijk zijn steeds aan wijziging en voortschrijdend inzicht onderhevig. Veelal zijn de wijzigingen gunstig voor de vreemdeling. Op de themadag gezinshereniging wordt in het ochtenddeel van 3 uur aandacht besteed aan de werking van de Gezinsherenigingsrichtlijn in de reguliere praktijk. De diverse toelatingsvoorwaarden, zoals het examen inburgering buitenland, de middeleneis, de openbare orde en het verstrekken van onjuiste gegevens, zullen worden behandeld. Ook wordt aandacht besteed aan verblijfsbeëindiging onder de richtlijn. We kijken naar het Unierechtelijk evenredigheidsbeginsel en de belangrijke arresten van het Hof van Justitie Luxemburg. Actuele ontwikkelingen voorafgaand aan de cursusdag zullen uiteraard worden meegenomen.

Voor wat betreft het asiel gedeelte van de themacursus gezinshereniging zal in het middagdeel van 3 uur ondermeer de actualiteit nareis in de asiel praktijk aan bod komen met aandacht voor de laatste jurisprudentie, de betekenis van de Gezinsherenigingsrichtlijn voor nareis en de thans lopende prejudiciële vragen bij het Hof van Justitie. Ook zal specifiek bij enkele herkomstlanden worden stilgestaan, zoals de wijzigingen in beleid voor Eritrese zaken.

De bovenstaande opgave van de cursus-onderwerpen is voorlopig, omdat de inhoud kort voor de cursusdatum definitief wordt als gevolg van de actualiteit. Je ontvangt één week voor de cursusdatum de digitale readers met achtergrondinformatie over de onderwerpen van de cursus.

Na de cursus wordt een certificaat toegezonden dat geldt als bewijs voor deelname.

Puntwaardigheid: het Cursusbureau Vreemdelingenrecht is een door de NOvA erkende opleidingsinstelling voor de advocatuur. Je tekent tijdens de cursus de presentielijst en je ontvangt na afloop je bewijs van deelname waarop het cursusprogramma wordt vermeld. Voor deze cursus krijg je zes PO juridische opleidingspunten toegekend. Je bewaart het bewijs van deelname en je geeft dit op bij je jaarlijkse controle (CCV) van de NOvA.

Schrijf je in voor deze cursus door te klikken op de knop 'download het inschrijfformulier hier', die hieronder staat. Je downloadt dan een inschrijfformulier in docx-format dat je ingevuld naar ons kunt mailen of faxen. De contactgegevens staan op het formulier en ook op deze site.

download het inschrijfformulier hier »Op onderstaande kaart kun je zien waar de locatie van de cursus is te vinden.Cursusbureau Vreemdelingenrecht Klachtenprocedure »

Contact:

t: +31 (0) 343 410 329
f: +31 (0) 343 574 622
e: info@cursusbureauvreemdelingenrecht.nl
a: Dijkstraat 3, 3961AA Wijk bij Duurstede, Nederland
r: KvK 69648409

Als je vragen hebt, dan kunt je contact met ons opnemen via de bovenstaande contact gegevens.