« home
Cursus Actualiteiten Regulier Vreemdelingenrecht

Datum:vrijdag 22 september 2023 inloop 12.30 uur, aanvang cursus 13.00 uur, einde 17.30 uur, inclusief tweemaal een kwartier pauze
Punten:4 PO juridische opleidingspunten logo NOvA 4 PO punten
Docent(en):  mw. mr Alexandra Nederveen
Prijs:€ 308,- exclusief btw, inclusief broodjes, fruit en koffie/thee en inclusief de digitale reader
Deelnemers:maximaal 25 plaatsen voor advocaten
Locatie:Kazerne Hotel, Paradijslaan 2, 5616 NC Eindhoven

Deze locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer en heeft een parkeergarage (Q-Park Stadhuisplein) in de onmiddelijke nabijheid.

De inhoud van de vernieuwde cursus actualiteiten regulier vreemdelingenrecht 3 uur of 4 uur;

De Afdeling heeft een belangrijke uitspraak gedaan op 6 juli 2022 (ECLI:NL:RVS:2022:1918) over de hoorplicht in bezwaar. Deze uitspraak heeft gevolgen voor alle gezinsherenigingsprocedures (nareis, artikel 8 EVRM en regulier). De uitspraak wordt bestudeerd door JZ, SUA, DMB & JAZ, maar in dit (tweede) IB staat al een eerste duiding van de uitspraak en de gevolgen daarvan. De ruimte die WI 2019/16 over horen in bezwaar laat om af te zien van horen in bepaalde gevallen, is door de uitspraak van de Afdeling ingeperkt en de WI zal worden aangepast. IB 2022/72 is voorlopig geldig van 6 juli 2022 t/m 6 december 2022. Zo zal de vreemdeling vaker uitgenodigd moeten worden voor een hoorzitting, het bezwaar zal niet zo snel meer afgedaan kunnen worden als kennelijk ongegrond.

Deze en andere actuele ontwikkelingen komen uitgebreid aan bod in de geheel vernieuwde actualiteitencursus regulier vreemdelingenrecht. De uitwerking van het belang van een te houden hoorzitting kan gezien worden als onderdeel van de menselijke maat, de bestuursrechtelijke evenredigheid nieuwe stijl. Dit najaar wordt ook een eerste 'stand-van-zaken' brief verwacht van het lopende overleg tussen IND en afgevaardigden van de advocatuur, dat sinds de presentatie van de bundel 'Ongehoord onrecht in het vreemdelingenrecht' gestructureerd plaatsvindt.

Andere onderwerpen die dit najaar aan bod zullen komen zijn: het leerstuk van de openbare orde en de diverse toetsingskaders, de nieuwe Afdelingsjurisprudentie waarbij de belangen van kinderen bij een te maken artikel 8 EVRM belangenafweging steeds zwaarder wegen, actuele ontwikkelingen in de Gezinsherenigingsrichtlijn en natuurlijk ook de allerlaatste Chavez-Vilchez jurisprudentie (onder meer het prachtige en nuttige XU en QP-arrest van het HvJEU van 5 mei 2022) en we besteden aandacht aan opvolgende verblijfsrechten tijdens en na een Chavez-Vilchez verblijfsrecht.


Na de cursus wordt een certificaat toegezonden dat geldt als bewijs voor deelname.

Puntwaardigheid: het Cursusbureau Vreemdelingenrecht is een door de NOvA erkende opleidingsinstelling voor de advocatuur. Je tekent tijdens de cursus de presentielijst en je ontvangt na afloop je bewijs van deelname waarop het cursusprogramma wordt vermeld. Voor deze cursus krijg je vier PO juridische opleidingspunten toegekend. Je bewaart het bewijs van deelname en je geeft dit op bij je jaarlijkse controle (CCV) van de NOvA.

Schrijf je in voor deze cursus door te klikken op de knop 'download het inschrijfformulier hier', die hieronder staat. Je downloadt dan een inschrijfformulier in docx-format dat je ingevuld naar ons kunt mailen of faxen. De contactgegevens staan op het formulier en ook op deze site.

download het inschrijfformulier hier »Op onderstaande kaart kun je zien waar de locatie van de cursus is te vinden.Cursusbureau Vreemdelingenrecht Klachtenprocedure »
Algemene voorwaarden »
Contact:

t: 0343 410 329
f: 0343 574 622
e: info@cursusbureauvreemdelingenrecht.nl
a: Dijkstraat 3, 3961AA Wijk bij Duurstede, Nederland
r: KvK 69648409

Als je vragen hebt, neem dan contact met ons via de bovenstaande contact gegevens. We staan je graag te woord.