« home
Themacursus intensiteit rechterlijke toetsing in het migratierecht

Datum:vrijdag 25 oktober 2019 inloop 13:00 uur, aanvang cursus 13:30 uur, einde 17:00 uur, inclusief 30 minuten pauze
Punten:3 PO juridische opleidingspunten logo NOvA 3 PO punten
Docent(en):  mw. mr dr Karen Geertsema
Prijs:€ 185,- exclusief btw, inclusief broodjes, fruit en koffie/thee en inclusief de digitale reader
Deelnemers:maximaal 25 plaatsen voor advocaten
Locatie:Hotel Apeldoorn - de Cantharel, Van Golsteinlaan 20, 7339 GT Apeldoorn


Wat komt er aan de orde in de themacursus 'Intensiteit rechterlijke toetsing in het migratierecht'?

Bij twee veel voorkomende rechtsvragen in het migratierecht toetst de rechter het bestuurlijk besluit enigszins terughoudend: asielbesluiten en besluiten waarin een toets aan artikel 8 EVRM plaatsvindt. Bij bewaringszaken is de bestuursrechter in 2015 overgegaan van een enigszins terughoudende toets naar een volle toets van de maatregel tot inbewaringstelling. In drie netto lesuren zal Karen Geertsema ingaan op de intensiteit van de rechterlijke toetsing bij die drie onderwerpen: bewaring, 8 EVRM zaken en de beoordeling van de geloofwaardigheid van een asielrelaas. Zij zal bij die drie onderwerpen steeds ingaan op het nationaal bestuursrechtelijke leerstuk over beslissingsruimte en de verhouding tot het Unierecht en het EVRM. Voorts zal zij aandacht besteden aan het procederen bij een rechter die enigszins terughoudend toetst. Bij alle drie de onderwerpen wordt de meest actuele jurisprudentie behandeld.

Na de cursus wordt een certificaat toegezonden dat geldt als bewijs voor deelname.

Puntwaardigheid: het Cursusbureau Vreemdelingenrecht is een door de NOvA erkende opleidingsinstelling voor de advocatuur. Je tekent tijdens de cursus de presentielijst en je ontvangt na afloop je bewijs van deelname waarop het cursusprogramma wordt vermeld. Voor deze cursus krijg je drie PO juridische opleidingspunten toegekend. Je bewaart het bewijs van deelname en je geeft dit op bij je jaarlijkse controle (CCV) van de NOvA.

Schrijf je in voor deze cursus door te klikken op de knop 'download het inschrijfformulier hier', die hieronder staat. Je downloadt dan een inschrijfformulier in docx-format dat je ingevuld naar ons kunt mailen of faxen. De contactgegevens staan op het formulier en ook op deze site.

download het inschrijfformulier hier »Op onderstaande kaart kun je zien waar de locatie van de cursus is te vinden.Cursusbureau Vreemdelingenrecht Klachtenprocedure »
Algemene voorwaarden »
Contact:

t: 0343 410 329
f: 0343 574 622
e: info@cursusbureauvreemdelingenrecht.nl
a: Dijkstraat 3, 3961AA Wijk bij Duurstede, Nederland
r: KvK 69648409

Als je vragen hebt, neem dan contact met ons via de bovenstaande contact gegevens. We staan je graag te woord.